Excelsior heeft zondag zonder al te veel problemen in eigen huis met 3-0 gewonnen van sc Heerenveen in de eredivisie.

De Rotterdammers scoorden zowel in de eerste als in de tweede helft na vijf minuten. Het was Luigi Bruins die het openingsdoelpunt verzorgde nadat hij een solo afrondde met een schot in de korte hoek.

Tom van Weert maakte de 2-0 met een puntertje, na een actie van Jordan Botaka. Vlak voor tijd bepaalde invaller Kevin Vermeulen de eindstand met een fraaie uithaal.

Excelsior klimt naar de twaalfde plek met 29 punten uit 25 wedstrijden. De voordelige marge van de Kralingers op nummer zestien Heracles Almelo bedraagt acht punten.

sc Heerenveen blijft zevende, een plek die aan het einde van de rit net genoeg is voor deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

De Friezen waren op Woudestein aanvallend onmachtig. Heerenveen was danig verzwakt door het ontbreken van de geblesseerde Joey van den Berg, Lerin Duarte en Sam Larsson en de geschorste Marten de Roon.

Gevaarlijk

Pas na een uur werden de bezoekers gevaarlijk. Invaller Henk Veerman mocht alleen op het doel af, maar werd verrast door keeper Alessandro Damen, die snel zijn doel uitkwam.

De Friezen bleven daarna aandringen, maar de beste kansen waren voor Excelsior, dat de eerste thuiszege sinds 26 oktober 2014 boekte.

Bekijk de stand in de eredivisie