De kans leek zaterdag groot dat Etixx-QuickStep met de winst aan de haal zou gaan in Omloop Het Nieuwsblad, maar tot teleurstelling van Tom Boonen ging de zege uiteindelijk naar Ian Stannard.

De Belgische formatie was met drie renners vertegenwoordigd in een kopgroep van vier, maar Boonen, Niki Terpstra en Stijn Vandenbergh legden het in de finale af tegen de Brit Stannard.

"We gingen de fout in tijdens de finale", baalde Boonen. "We hadden de controle met drie renners in de kopgroep. Niki probeerde het, Stannard reageerde, en toen viel ik aan."

"Ik was er vrij zeker van dat dat het juiste moment was. Stannard had echter de tactiek om bij ons drieën in het wiel te blijven en zijn energie te sparen voor de laatste kilometers, dus toen was hij iets frisser."

Volgens Boonen was de gekozen tactiek met QuickStep achteraf gezien wellicht niet de juiste. Volgens de 34-jarige Belg speelden hij en zijn ploeggenoten Stannard in de kaart voor zijn tweede zege op rij in de Omloop.

"We hadden misschien beter iets rustiger aan kunnen doen en moeten wachten op de sprint, maar we gingen vol gas in het laatste uur. Dat we steeds aanvielen was puur op instinct."

Dure fout

Hoewel hij baalde van het mislopen van de zege had Boonen ook complimenten voor Stannard. Die was sinds de Belg Peter Van Petegem in 1996 en 1997 de eerste renner die de Omloop twee keer achtereen wist te winnen.

"Er is slechts een dunne lijn tussen een uitstekende race en een dure fout. Helaas namen we het risico om niet te wachten tot de sprint. Dat werkte niet. Het was geweldig geweest als ik zou winnen, maar felicitaties aan Stannard."

"Hij reed tactisch gezien slim en zijn reacties op onze demarrages waren indrukwekkend. In de eindsprint was hij ook sterk."

Terpstra: 'Ik dacht Stannard wel aan te kunnen'