FC Twente-trainer Alfred Schreuder kon zaterdag nauwelijks geloven dat zijn ploeg de winst nog uit handen gaf tegen NAC Breda (1-1). 

"Van binnen ben ik witheet omdat we dit nog hebben weggeven'', doelde Schreuder op de gelijkmaker van NAC-middenvelder Erik Falkenburg in de 88e minuut.

Door de tegentreffer houdt de zeer slechte reeks van Twente aan. Schreuder: "Als je vier keer op rij verliest, dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je in de slotfase met je hele ziel en zaligheid die 1-0 verdedigt."

"Dat heb ik vandaag wel gemist. We kregen ook genoeg kansen op de 2-0, maar die lieten we ook liggen. Dan roep je het over jezelf af. Dat is heel triest.''

Tik

Schreuder kreeg in de slotfase ook persoonlijk nog een tik te verwerken, toen het publiek in de Grolsch Veste zich tegen hem keerde. Hij kon de reactie van de aanhang echter wel begrijpen.

"Als trainer ben je uiteindelijk verantwoordelijk. Het zijn zware tijden, maar zware tijden krijg je op je bord om er sterker uit te komen.''

Of hij ook volgend seizoen nog voor de groep staat, dat weet Schreuder niet. "In de toekomst zal er een hoop duidelijk worden."

"Op dit moment is er een aantal dingen nog heel onzeker, maar daar kan ik niet zoveel mee. Je hoort en leest een hoop en probeert je ervan af te sluiten, maar je krijgt het wel mee."

Aanvoerder Bjelland: 'Kon ik de slechte reeks maar uitleggen' | Bekijk de stand in de eredivisie