Mariska Huisman heeft haar indrukwekkende carrière in stijl afgesloten. De 31-jarige marathonschaatstser schreef zaterdag op de Jaap Eden-baan in Amsterdam de laatste wedstrijd van dit seizoen om de KPN Marathon Cup op haar naam. 

Huisman maakte in januari bekend dat ze na dit seizoen stopt. De drievoudig Nederlands marathonkampioene op kunstijs wilde begin vorig jaar eigenlijk stoppen nadat haar broer Sjoerd Huisman op 27-jarige leeftijd onverwachts was overleden.

Toch ging Huisman nog een seizoen door, waarin ze wederom de Nederlandse titel op kunstijs won en ook de KPN Marathon Cup veroverde.

Een ander hoogtepunt in de loopbaan van Huisman was de Nederlandse marathontitel op natuurijs, die ze in 2013 veroverde op het Veluwemeer bij Elburg. Twee weken geleden in Thialf pakte Huisman brons bij het WK-debuut van het nieuwe onderdeel massastart.

Gaaf

In haar laatste wedstrijd zaterdag in Amsterdam klopte Huisman Francesca Lollobrigida (tweede) en Foske Tamar van der Wal, die eveneens haar laatste marathon reed, in de sprint 

''Ik heb een supermooi seizoen gehad, maar om zo af te sluiten, is wel heel gaaf'', zei de winnares.