José Mourinho is bang dat het Engelse voetbal zijn geloofwaardigheid verliest vanwege de schorsing van Chelsea-middenvelder Nemanja Matic. 

Matic moest tegen Burnley voortijdig het veld verlaten omdat hij Ashley Barnes een forse duw gaf, nadat die met zijn noppen de Servische middenvelder op diens scheenbeen raakte.

Matic zag zijn schorsing nog wel teruggebracht worden van drie naar twee duels, maar Mourinho begrijpt niets van het besluit van de Engelse voetbalbond.

"We moeten voor ons voetbal zorgen. Het gaat er niet om hoeveel miljoenen mensen op tv naar de Premier League kijken. Het gaat om het gevoel, het respect en de geloofwaardigheid, wat mensen er van denken", zei Mourinho vrijdag tijdens een persconferentie.

"Sterke geloofwaardigheid. Dat is iets wat het Engelse voetbal niet mag kwijtraken. Je verliest echter geloofwaardigheid als een speler als Matic geschorst wordt en een andere speler gewoon kan voetballen dit weekend."

Complot

Mourinho heeft zich al vaker beklaagd over de arbitrage in de Premier League. Eerder sprak hij al van een 'complot' tegen Chelsea. "Het is gemakkelijk om met een fout om te gaan. Het is niet simpel om met vele fouten te moeten omgaan. We proberen het. Hopelijk is de finale een goede finale."

Chelsea neemt het zondag in de eindstrijd van de League Cup op tegen Tottenham Hotspur. Het duel op Wembley begint om 17.00 uur.