Rafael Nadal heeft zich vrijdagavond met speels gemak geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Buenos Aires. De Spanjaard versloeg Federico Delbonis met 6-1 en 6-1.

De partij in de Argentijnse hoofdstad duurde maar iets meer dan een uur. Nadal kreeg geen enkel breakpoint tegen en benutte zelf vijf van zijn negen kansen.

De nummer één van de plaatsingslijst speelt voor een plek in de finale opnieuw tegen een Argentijn. Carlos Berlocq is in de halve eindstrijd de tegenstander van Nadal. De nummer 74 van de wereld verschafte zich een plek bij de laatste vier dankzij een eenvoudige zege op Blaz Rola: 6-1 en 6-3.

De andere halve finale gaat tussen Juan Monaco en Nicolas Almagro.

Acapulco

In het Mexicaanse Acapulco gaat de finale tussen de twee topfavorieten. De als eerste geplaatste Kei Nishikori staat zaterdag tegenover de als tweede ingeschaalde David Ferrer.

Nishikori rekende in de halve finales in drie sets af met de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-2. 3-6 en 6-3. De 25-jarige Japanner stijgt bij winst van het toernooi in Acapulco naar de derde plaats op de wereldranglijst. Hij is nu nog de nummer vijf van de wereld.

Ferrer was te sterk voor de Amerikaan Ryan Harrison. De nummer negen van de wereld verloor de eerste set met 6-4, maar gunde in de volgende twee bedrijven zijn tegenstander geen enkele game: 6-0, 6-0. 

De 32-jarige Spanjaard kan in Acapulco zijn 24e titel veroveren. Ferrer won al drie keer het Mexicaanse toernooi (in 2010, 2011 en 2012).