Snowboardster Cheryl Maas heeft vrijdag opnieuw een wereldbekerzege geboekt, de derde in haar loopbaan. De 30-jarige Nederlandse was in Park City de beste op het onderdeel slopestyle.

Maas kwam in de eerste run over de rails en de schansen meteen tot een puntentotaal van 87,75. Hoewel het daarna mis ging na verzwaring van een sprong (39,25 en 25,25) bleef dat de hoogste score in het Amerikaanse wintersportoord.

Karly Shorr eindigde voor eigen publiek met 81,0 als tweede vóór de Zwitserse Elena Könz (79,75). Maas, al veel langer een heel grote in het alternatieve TTR-circuit, zegevierde vorige week in Canada (Stoneham) onder de FIS-vlag ook al op dit niveau zowel op slopestyle als big air. De eindzege in de World Cup kan haar nu bijna niet meer ontgaan.

"Ik ben denk ik iets rustiger in mijn hoofd geworden”, lichtte Maas haar succes toe. "Ik maakte me altijd druk om anderen. Om de concurrentie en alles wat er om me heen gebeurt. Ik doe dit al tien jaar en ben inmiddels wat ouder. Ik focus me nu meer op mezelf en op mijn run.”

De laatste FIS-wedstrijd, volgende maand in Tsjechië, laat Maas waarschijnlijk aan zich voorbij gaan. Dat doen de meeste toppers overigens. Ze doet volgende week wel mee aan het US Open in Vail, onderdeel van de TTR World Snowboard Tour. "Zoals het er nu uitziet, is dat mijn laatste wedstrijd van het seizoen, want mijn lichaam kan wel wat rust gebruiken.”