ROME - De Italiaanse voetballiefhebbers maken zich op voor een bloedstollend slot van de competitie. Zowel koploper Internazionale als achtervolgers Juventus en AS Roma maakten zondag geen misstap, waardoor op de slotdag pas de beslissing valt.

Internazionale won met 3-1 van PiacenzaChievo

In de laatste speelronde hebben de drie formaties een uitwedstrijd voor de boeg. Internazionale stuit op het sterke LazioUdineseTorinoInter

De ploeg van trainer Hector Cuper had zondag veel moeite met Piacenza. Inter begon nochtans goed, want binnen zeven minuten had Cordoba al de Piacenza-doelman verschalkt, 1-0. Een halfuur later maakte Matuzalem echter de gelijkmaker.

De thuisploeg, waar Seedorf in de basis startte, had de hulp van de arbiter nodig om eindelijk het verschil te kunnen maken. In de 69e minuut kreeg Piacenza-speler Sommese rood, waarna de toegekende vrije trap door Recoba fraai werd binnen geschoten, 2-1. Tien minuten later volgde een identieke situatie. Na een overtreding moest ook Piacenza-speler Matuzalem vroegtijdig van het veld en amper zestig seconden later mikte Ronaldo raak: 3-1.

Juventus en AS Roma kregen duidelijk minder tegenstand. Beide ploegen wonnen met 5-0. Overigens kwam ook bij 'Juve' de doelpuntenmachine pas op dreef toen ze in een overtalsituatie geraakten. In de 60e minuut werd Brescia-speler Bonera de rode kaart getoond, waarna de ploeg uit Turijn vlotjes uitliep van 1-0 naar 5-0. Trezeguet scoorde driemaal, Del Piero trof twee keer doel.

AS Roma

AS Roma had geen kind aan Chievo. Bij de Romeinen eiste wederom Montella een hoofdrol op. De spits scoorde driemaal, Emerson en Cassano bepaalden de eindstand op 5-0.

AC MilanVerona