Feyenoord vreest de komende tijd geen beroep te kunnen doen op Colin Kazim-Richards.

De aanvaller moest donderdag in het verloren Europea League-duel met AS Roma (2-1) na een half uur het veld verlaten met een hamstringblessure.

"Het kan weleens een langdurige kwestie worden", aldus coach Fred Rutten vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Utrecht van zondag.

"We moeten het per dag bekijken en de juiste diagnose stellen. Het is een klassieke hamstringblessure vermoed ik, het gebeurde in volle sprint."

Kazim-Richards werd tegen AS Roma vervangen door Mitchell te Vrede, die in de tweede helft met rood van het veld gestuurd werd. Daarna was Elvis Manu de Feyenoord-spits.

Utrecht

Bij FC Utrecht mag de jonge Sofyan Amrabat zich opnieuw opmaken voor een basisplaats. De 18-jarige middenvelder speelde vorige week op de plek van de geschorste Willem Jansen en vervangt zondag de geschorste Yassin Ayoub.

Coach Rob Alflen gunt hoogstwaarschijnlijk ook Danny Verbeek een plek bij de eerste elf. De aanvaller miste een groot deel van het seizoen door blessureleed, maar kreeg vrijdag op de training een hesje van zijn trainer. Dat duidt er normaal op dat hij in de basis mag beginnen.

Feyenoord en FC Utrecht trappen zondag om 14.30 uur af in de Galgenwaard.

Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde