NEW YORK - Andy Roddick is zondag doorgestormd naar de vierde ronde in de US Open. De Amerikaanse titelverdediger, als tweede geplaatst, veegde in hoog tempo Guillermo Canas van de baan. De Argentijn had niets te vertellen en droop met slechts zeven gewonnen games af.

Roddick, die in zijn eerste drie duels op Flushing Meadow nog maar achttien games afstond, was mede dank zij 22 aces na ruim anderhalf uur al klaar met zijn opponent: 6-1 6-3 6-3. In de volgende ronde treft hij de Spanjaard Tommy Robredo.

Dementjeva

Bij de vrouwen is de Russische tennisster Elena Dementjeva in de vierde ronde een dramatische start te boven gekomen. Ze verloor de eerste set tegen Vera Zvonareva kansloos maar profiteerde toen haar landgenote de emoties niet langer kon bedwingen. Met 1-6 6-4 6-3 bereikte Dementjeva in navolging van Serena Williams zondag de kwartfinales.

De als tiende geplaatste Zvonareva begon overrompelend aan het Russische onderonsje maar had zichzelf na de vlotte setwinst niet meer onder controle. Ze werd overweldigd door emotionele uitbarstingen, die varieerden van tranen tot smijten met het racket.