De spelers van Feyenoord vonden na het tumultueuze thuisduel met AS Roma in de zestiende finales van de Europa League duidelijk dat ze benadeeld waren door de Franse scheidsrechter Clément Turpin.

"We hadden er alle vertrouwen in, maar vanaf minuut één werd er constant tegen ons gefloten", aldus doelman Kenneth Vermeer tegen NU.nl na de fatale 2-1 thuisnederlaag. "We kregen steeds het gevoel dat we niet mochten winnen."

"Elk moment dat zij iemand schopten was er niks aan de hand. Een kleine overtreding bij ons was meteen een kaart. We voetbalden ook tegen de scheidsrechter."

Turpin gaf Mitchell te Vrede een rode kaart en staakte daarna de wedstrijd omdat fans spullen op het veld gooiden uit onvrede over het optreden van de scheidsrechter.

"Die voelden zich ook bestolen en raakten gefrustreerd. Het mag niet gebeuren, maar ik begrijp het wel."

Doorgestoken kaart

Vermeer ziet wel wat in de suggestie dat het de UEFA gezien de slechte naam van de Feyenoord-fans goed uitkomt dat de club eruit ligt.

"Misschien is het wel een beetje doorgestoken kaart en hadden ze die instructies gekregen. Het is moeilijk te zeggen."

Khalid Boulahrouz sloot zich aan bij de visie van Vermeer. "De scheidsrechter heeft veel dingen gedaan waarvan wij dachten: er klopt iets niet. We hebben alles gegeven, maar er was ook iemand die geen zin had in een feestje."

Goed gespeeld

Volgens Vermeer was Roma over twee wedstrijden, in Italië werd het 1-1, niet de betere ploeg. "Ik denk niet dat ze de verdiende winnaar zijn. We hebben heel goed gespeeld, er waren kansen over en weer."

Met een andere arbiter had Feyenoord het misschien wel gered, denkt Vermeer. "Om eerlijk te zijn wel. Ik denk dat we met elf man wat meer uit hadden kunnen richten."

Gudde vreest voor zware boete na onrustig duel met Roma | Rutten baalt van fans: 'Dit schaadt Feyenoord'