Ajax heeft donderdagavond met speels gemak de achtste finales bereikt van de Europa League. De Amsterdammers waren op bezoek bij Legia Warschau met 3-0 te sterk.

Dat resultaat was ruim voldoende voor Ajax om de zestiende finales te overleven. In de heenwedstrijd boekte de ploeg van trainer Frank de Boer namelijk al een 1-0 overwinning.

De overwinning in Warschau is de eerste Europese uitzege in ruim drie jaar voor Ajax. De laatste zege op vreemde bodem dateerde van 23 februari 2012, toen de club Manchester United verraste (1-2).

Na drie mislukte pogingen overleefde de club ook eindelijk weer eens de zestiende finales van de Europa League.

Milik

Arek Milik was net als vorige week belangrijk aan de kant van Ajax. De Poolse spits tekende in de eerste helft voor de 1-0 en op aangeven van Ricardo Kishna ook voor de 3-0 in het Wojska Polskiego stadion, waar geen supporters aanwezig mochten zijn.

Nick Viergever kopte na dertien minuten spelen uit een vrije trap van Ricardo Kishna de tweede treffer binnen. Met een ruststand van 3-0 zat Ajax al op rozen en de tweede helft werd het dan ook niet spannend meer.

Het matige verweer van Legia Warschau stelde De Boer in staat om Davy Klaassen en de pas net herstelde Joël Veltman in de tweede helft rust te geven. Niklas Moisander en Lasse Schöne, de routiniers met een aflopend contract, bleven de hele wedstrijd op de bank.

Vrijdagmiddag om 13.00 uur vindt de loting plaats voor de achtste finales van de Europa League. Komende zondag wacht voor Ajax de topper tegen PSV in Eindhoven.