PSV is donderdagavond uitgeschakeld in de zestiende finales van de Europa League. In de return was Zenit Sint-Petersburg met 3-0 te sterk.

Dat resultaat in Rusland was bijlange na niet genoeg voor de Eindhovenaren, die in de heenwedstrijd vorige week ook ten onder gingen. Toen bleef de schade nog beperkt: 1-0.

Waar PSV in het Philips Stadion nog bij vlagen de betere was, kon de ploeg van trainer Phillip Cocu in de return niet imponeren tegen een veel sterker Zenit.

​Onder anderen Hulk had in de beginfase goede kansen op de openingstreffer namens de thuisploeg. Toch was het PSV dat na 25 minuten op voorsprong leek te komen.

De Jong

Luuk de Jong kopte raak uit een corner van Adam Maher, maar de bal was volgens de scheidsrechter al over de achterlijn gegaan. Niet veel later zorgde Salomon Rondon voor de openingstreffer namens Zenit na een knappe actie van Danny: 1-0.

Tekenend was dat PSV al voor rust drie gele kaarten moest incasseren, omdat ze hun tegenstanders niet konden afstoppen. Aan het begin van de tweede helft maakte Hulk met een harde knal een einde aan alle illusies van de bezoekers. 

Hoewel PSV geen vuist kon maken tegen Zenit kreeg De Jong een kwartier na rust nog de ideale mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. De spits zag zijn inzet van elf meter echter gekeerd worden door doelman Joeri Lodigin. 

Niet lang na die gemiste strafschop sloeg Zenit weer toe via Rondon, die de wedstrijd halverwege de tweede helft definitief op slot gooide: 3-0.

Cocu: 'Zenit over twee duels maatje te groot voor PSV'Bekijk de uitslagen in de Europa League