Hedwiges Maduro zag met lede ogen aan dat woensdag de Griekse competitie wegens supportersrellen voor de derde keer dit seizoen werd stilgelegd. Het geduld van de Nederlander van PAOK Saloniki raakt langzaam op.

"Natuurlijk denk ik na over een vertrek", zegt Maduro in gesprek met de NOS. "Elke voetballer zou daarover nadenken, want je wil gewoon voetballen en telkens gebeurt er wat. Nu kun je de competitie eigenlijk niet meer serieus nemen."

De Griekse regering legde de nationale voetbalcompetities woensdag voor onbepaalde tijd stil naar aanleiding van de rellen van afgelopen weekend bij een duel tussen Panathinaikos en Olympiakos Piraeus.

Eerder dit seizoen waren de dood van een supporter en het molesteren van een scheidsrechter de reden voor het tijdelijk opschorten van de wedstrijden in de hoogste profdivisie.

"Supporters gingen met elkaar en de politie vechten, ze kwamen het veld op; dit heeft allemaal niks met voetbal te maken", aldus Maduro. "Dit zijn gekken, je kunt ze eigenlijk geen fans noemen. Het is een maatschappelijk probleem."

Emoties

Niet alleen bij de supporters liepen de emoties hoog op, want dinsdagavond zou de voorzitter van Olympiakos bij een vergadering over de rellen een fles water naar zijn collega van Panathinaikos hebben gegooid.

Maduro: "Stel je voor dat Marc Overmars van Ajax wil vechten met Marcel Brands van PSV. Dat kan toch niet? Als bestuurders al niet met elkaar overweg kunnen, dan slaat dat ook over op de supporters."

De 30-jarige oud-speler van Ajax, Valencia en Sevilla had komend weekend sowieso niet gespeeld, omdat hij aan het begin van deze maand alle spieren rond zijn elleboog af scheurde.

Griekse regering legt competitie stil na rellen