De KNVB heeft NAC Breda een boete van 7.500 euro opgelegd voor het opstellen van de niet-speelgerechtigde Kroaat Milos Zukanovic.

De Bredase club krijgt daarnaast een voorwaardelijke boete van 2.500 euro. Woensdagmiddag accepteerde NAC het schikkingsvoorstel, zo meldt de KNVB.

De 19-jarige Zukanovic kwam in januari dit jaar op amateurbasis over van de Servische club Rode Ster Belgrado. NAC ging ervan uit dat een vergunning niet nodig was zolang de speler op amateurbasis zou uitkomen en liet hem drie keer invallen in de eredivisie.

Dat NAC nu bestraft is met een boete betekent niet dat de zaak is afgehandeld. Het bestuur betaald voetbal neemt binnen afzienbare tijd een beslissing over de gevolgen voor de wedstrijden waarin Zukanovic speelminuten kreeg.

Niet overspelen

Met de aanvaller als invaller pakte NAC een punt tegen Willem II (0-0) en Excelsior (0-0) en verloor het van PSV (0-2). Geen van de tegenstanders heeft aangegeven het duel te willen overspelen.

Inmiddels maakt Zukanovic geen deel meer uit van de selectie van NAC, waar hij op amateurbasis speelde. Hij is teruggekeerd naar Servië en zal zijn loopbaan daar vervolgen.