Het noodlot heeft opnieuw toegeslagen bij basketballer Derrick Rose. De vedette van de Chicago Bulls heeft wederom een scheur in de meniscus van zijn rechterknie en moet een operatie ondergaan.

Dat meldden de Bulls dinsdag. De 26-jarige Rose liet eerder op de dag weten dat hij pijn had aan zijn knie en een MRI-scan bracht de scheur in zijn mediale meniscus aan het licht.

De point guard zal binnenkort onder het mes gaan. Daarna zal bepaald worden hoe lang hij uit de roulatie ligt. De play-offs in de NBA beginnen over minder dan twee maanden.

Rose speelde door twee zware knieblessures in de vorige drie seizoenen maar 49 van de mogelijke 246 wedstrijden van de Bulls.

In het seizoen 2011/2012 scheurde de in Chicago geboren basketballer in het eerste play-offduel van de Bulls de kruisband van zijn linkerknie af, waardoor hij het hele volgende jaar miste.

Vorig seizoen liep hij na tien wedstrijden een scheur op in dezelfde meniscus waaraan hij nu geopereerd moet worden.

Titelfavoriet

Dit seizoen leek Rose, die na het seizoen 2010/2011 gekozen werd tot meest waardevolle speler van de NBA, langzaam weer naar zijn topvorm toe te groeien. Hij kwam in actie in 46 van de 57 wedstrijden van Chicago en is gemiddeld goed voor 18 punten en 5 assists.

De Bulls, voor het seizoen bestempeld als een van de titelfavorieten als Rose fit kon blijven, staan derde in de Eastern Conference met 36 zeges en 21 nederlagen.

LeBron

Een van de ploegen die wel eens zouden kunnen profiteren van de blessure van Rose, de Cleveland Cavaliers, won dinsdagavond met 102-93 op bezoek bij de Detroit Pistons.

LeBron James noteerde 19 punten, 7 rebounds en 11 assists en met zijn vijfde assist van de avond verbrak de vedette van de Cavaliers een NBA-record van Scottie Pippen.

'The King' is nu de forward met de meeste assists in de geschiedenis van de Amerikaanse basketbalcompetitie met 6142. Voormalig Bulls-vedette Pippen kwam tot 6135 beslissende passes in zijn loopbaan.

James, die in zijn carrière gemiddeld 6,9 assists per wedstrijd geeft, staat nu op de 27e plaats van de eeuwige ranglijst als ook alle guards mee worden gerekend. Voormalig Utah Jazz-ster John Stockton staat al jaren bovenaan deze lijst met liefst 15.806 assists.