Swansea City neemt publiekelijk afstand van de laatdunkende uitlatingen van mede-eigenaar John van Zweden aan het adres van Louis van Gaal.

De Hagenaar liet zich zaterdag rond het treffen van de Welshmen met Manchester United (2-1 winst) ontvallen dat hij bepaald geen fan is van zijn landgenoot, die manager is van 'The Red Devils'. "Ik vind hem een arrogante eikel."

Swansea-voorzitter Huw Jenkins kondigt in gesprek met The Guardian aan dat de Premier League-club op de hoogte is van de uitspraken en maatregelen zal treffen tegen Van Zweden.

"Als één van onze directeuren zich op een ongepaste en onprofessionele manier gedraagt die niet bij deze voetbalclub past, dan wordt daar intern en adequaat tegen opgetreden."

De uitspraken van Van Zweden brengen Swansea in diskrediet, meent Jenkins. "Het is teleurstellend dat een directeur in de media een dergelijke uitspraak doet over de manager van een andere club."

"Wij zijn trots op onze goede relatie met alle andere Premier League-clubs, managers en stafleden. Wij hebben die banden door de jaren heen opgebouwd en willen ons goede imago in de voetbalwereld in het algemeen koste wat kost behouden."

Twitter

De Nederlandse 'behangkoning', die vijf procent van de aandelen van 'The Swans' bezit, zag de Welshe club voor de tweede keer dit seizoen winnen van Manchester United nadat eerder de openingswedstrijd al werd gewonnen op Old Trafford.

Na afloop trok Van Zweden ook op Twitter fel van leer tegen Van Gaal. "Beste Louis van Gaal, het is niet makkelijk om Swansea en de behangkoning te verslaan. Zal onze Lowietjuh nog lekker slapen vanavond? Ik wel Lalalalalala."