Nadine Broersen lijkt de EK indoor, over anderhalve week in het Tsjechische Praag, te gaan halen. 

De 24-jarige meerkampster liep zondag een blessure aan haar linkerenkel op bij de NK indoor. Een MRI-scan wees dinsdag uit dat de schade meevalt.

''Bij de sportarts geweest voor onder andere een MRI'', schreef Broersen op Facebook bij een serie foto's waarop ze alweer trainend, met een ingetapete enkel, te zien was.

''M'n enkel is vakkundig gemummificeerd zodat ik nu weer lekker kan krachttrainen!''

Hoewel Broersen met de foto's de indruk wekt er weer vol tegenaan te gaan, gaf bondscoach Ronald Vetter aan dat ze voorzichtig te werk gaat. ''De belasting in de voorbereiding zal aangepast worden om herstel mogelijk te maken'', liet hij via de Atletiekunie weten.

Favoriet

Vetter gaf daarbij aan dat de meeste trainingsarbeid voor de EK ook al verricht is. ''Het zware werk is gedaan dus blijft het vizier gericht op Praag.''

Broersen geldt in Praag als een van de favorieten voor goud. Ze is regerend wereldkampioene indoor op de vijfkamp.

Braun

Meerkamper Pieter Braun gaat ook zijn koffer pakken voor het EK indoor. De 22-jarige Brabander heeft op basis van zijn recente prestaties alsnog een uitnodiging van de Europese atletiekfederatie gekregen. 

Braun werd medio februari tweede op het NK indoor, achter Eelco Sintnicolaas.

Sintnicolaas, regerend Europees kampioen, was al verzekerd van deelname aan de zevenkamp in Praag. Hij krijgt dus gezelschap van zijn talentvolle landgenoot. Door de toevoeging van Braun telt de volledige Nederlandse ploeg zeventien atleten.

De Europese titelstrijd barst op 5 maart los.