Danny Makkelie is zondag scheidsrechter bij de eredivisietopper tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion.

Dat meldt de KNVB dinsdag. Makkelie wordt in Eindhoven geassisteerd door Patrick Langkamp en Mario Diks. Serdar Gözübüyük is vierde official.

Het duel tussen koploper PSV en nummer twee Ajax begint om 16.45 uur.

De ploeg van coach Phillip Cocu heeft op de ranglijst een voorsprong van veertien punten op de concurrent.

Europa League

Makkelie fluit donderdag eerst bij het duel in de Europa League tussen Olympiakos Piraeus en Dnjepr Dnjepropetrovsk van donderdag. De aftrap van die wedstrijd in Griekenland is om 21.05 uur.

Voor Makkelie is het de 31e internationale wedstrijd uit zijn loopbaan. Hij floot elf keer eerder in het tweede Europese bekertoernooi.

Het Oekraïense Dnjepr won vorige week het thuisduel met 2-0. Bij Olympiakos staat international Ibrahim Afellay onder contract.

Feyenoord

De Fransman Clément Turpin fluit donderdag de return in de Europa League tussen Feyenoord en AS Roma. Het elftal van coach Fred Rutten speelden vorige week het eerste duel in Italië met 1-1 gelijk. Dat resultaat werd overschaduwd door de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd in Rome.

Turpin floot ook vorig seizoen een Europees duel van Feyenoord. Hij leidde in Rusland de play-offwedstrijd tegen Koeban Krasnodar, die de Rotterdammers met 1-0 verloren.

Bij de wedstrijd tussen Legia Warschau en Ajax is de Spanjaard David Fernández Borbalán de scheidsrechter. Ajax verdedigt in een leeg stadion, door een straf van de UEFA, een voorsprong van 1-0 in de Poolse hoofdstad.

De leiding van het duel tussen Zenit Sint-Petersburg en PSV ligt in handen van de Turk Cüneyt Çakir. De Eindhovenaren moeten in Rusland een 1-0-achterstand zien om te buigen om door te mogen.

Bekijk de stand in de eredivisie I Bekijk het programma in de Europa League