Darryl Lachman heeft weinig begrip voor de beslissing van zijn trainer Alfred Schreuder om hem uit de selectie van FC Twente te zetten.

"Natuurlijk is dit een klap. Ik zag het niet aankomen en vind het ook raar", zegt de verdediger, die nu bij de beloften moet trainen, tegen De Telegraaf.

"Ik heb er verder geen uitleg over gehad. De trainer heeft alleen gezegd dat ik het de laatste tijd niet goed heb gedaan en harder moet werken."

Lachman zat zondag in de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse al op de tribune en werd een gebrek aan inzet verweten, ook op de trainingen.

Om die reden moet de Amsterdammer zich de komende tijd bij Jong FC Twente melden. "Die keuze zal ik moeten accepteren."

"De afgelopen weken was ik schuldig aan een paar tegendoelpunten, maar ik ben de eerste om dat zelf te erkennen. Het lijkt alsof ik nu de zondebok ben. Ik weet niet of Twente helemaal van me af wil, ik heb vorige zomer toch niet voor niets voor drie jaar getekend."

Jupiler League

De van PEC Zwolle overgekomen Lachman leek na de winterstop juist een vaste plek in het elftal te hebben veroverd. "Ik had vorige week al wel het gevoel dat ik mijn basisplaats kwijt zou raken. Daarna heb ik een paar keer minder goed getraind."

"Mentaal ben ik nu eenmaal niet heel sterk. Dan ga ik op het veld veel te veel nadenken. Daarom moet ik ook niet te veel naar anderen wijzen. Ik zal zelf moeten laten zien dat ik in het eerste elftal hoor."

De 25-jarige Lachman zou dispensatie kunnen krijgen om voor Jong FC Twente in de Jupiler League te spelen, ook al heeft hij al vijftien wedstrijden in het eerste gespeeld.

"Maar daar zit ik echt niet op te wachten. Als ik wedstrijdritme op moet doen, is het misschien een ander verhaal, maar van elke week spelen in de Jupiler League word ik niet blij."

FC Twente zet verdediger Lachman uit selectie