Algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord heeft in een brief aan de directie van AS Roma uitleg gegeven over de rellen van donderdag in Rome.

De Italiaanse club was verontwaardigd dat de Rotterdammers geen excuses wilden aanbieden en krijgen daar nu een verklaring voor van Gudde.

"Als een ervaren profvoetbalclub met een grote reputatie hopen wij dat u begrip kunt opbrengen voor het feit dat het bijna onmogelijk is voor ons om de verantwoordelijkheid te nemen voor mensen die op geen enkele manier verbonden zijn aan de club", citeert De Telegraaf de bewindsman.

Een groep Feyenoord-fans werd donderdag rond de heenwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League gearresteerd in de Italiaanse hoodstad nadat ze diverse vernielingen aanrichtten.

Stadionverbod

Volgens Gudde is 'uit onderzoek gebleken' dat het in de Italiaanse hoofdstad ging om veel mensen met een stadionverbod. "Die horen niet bij Feyenoord. Veel relschoppers waren helemaal niet bekend bij ons."

"Het is een groep lieden die helemaal niet naar voetbalwedstrijden gaat. Als voetbalclub willen wij niets met deze mensen te maken hebben. Maar de acties van deze lieden vinden we wel degelijk een absolute schande."

Gudde biedt Roma ondersteuning voor de return van donderdag in De Kuip. Beide clubs zijn bang dat de supporters van de Italianen daar wraak willen nemen voor wat de Nederlanders in Rome hebben aangericht.

"Wij zullen er alles binnen onze macht aan doen om jullie verblijf deze week goed te laten verlopen", luidt de belofte van Gudde.

Kamer wil dat burgemeesters hooligans altijd thuis kunnen houden