Rafael Nadal merkt dat hij stukje bij beetje in de buurt komt van de vorm die hij wil hebben.

De Spanjaard reikte afgelopen week tot de halve finales van het ATP-toernooi van Rio de Janeiro. Deze week is hij actief op het toernooi van Buenos Aires, waar hij de volgende stap naar zijn topvorm wil zetten.

''Ik kom hier met een andere motivatie dan andere jaren'', liet de voormalige nummer één van de wereld maandag weten. ''De laatste maanden heb ik amper gespeeld en er waren wat complicaties bij mijn blessures."

"Ik ben nu dichter bij mijn niveau en maak stapjes vooruit. Herstellen is zoals het beklimmen van een ladder. Dat doe je ook tree voor tree en niet rennend.''

Nadal worstelde aan het einde van het vorige seizoen met een blindedarmontsteking. Daarnaast kreeg de Spanjaard ook nog last van zijn rug.

Kramp

In Doha werd hij al in de eerste ronde verslagen, maar op de Australian Open kwam hij tot de kwartfinales. De plek in de halve finale in Rio, waar hij verloor van de Italiaan Fabio Fognini, was het volgende teken dat het steeds wat beter gaat.

''Fysiek zit het nu wel goed bij mij. In Rio had ik geen slechte week. Ik heb goede wedstrijden gewonnen en de partij tegen Fognini had ik niet hoeven verliezen'', aldus de Spanjaard, die vooral het strakke speelschema daarvoor verantwoordelijk hield.

''Ik had kramp en dat heb ik in mijn carrière bijna nooit gehad. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat mijn tegenstander ook gewoon beter was.''