Luis Enrique hoopt dinsdag met FC Barcelona de kater van de nederlaag van zondag tegen Malaga (1-0) weg te kunnen spoelen tegen Manchester City.

De Spaanse oefenmeester leed met de Catalanen een pijnlijke thuisnederlaag in de Primera Division, maar ziet daardoor juist kansen in de knock-outfase van de Champions League.

"Na die nederlaag is het goed voor ons om drie dagen later direct weer een wedstrijd te spelen", zei Luis Enrique maandag op de persconferentie in aanloop naar de kraker tussen beide grootmachten in Manchester.

De 44-jarige trainer durfde Barcelona echter niet als favoriet aan te wijzen tegen de Engelsen. "In dit soort wedstrijden, met twee teams die meedoen om de prijzen, is er geen favoriet aan te wijzen."

Wel was de Spanjaard zich ervan bewust dat Barcelona een goede prestatie neer zal moeten zetten. "We moeten er naar streven om alle titels te winnen. Tegen City is een andere mentaliteit vereist, omdat we te maken hebben met een andere competitie en twee duels."

Neymar

In het duel met City hoopt Luis Enrique op een positieve invloed van Neymar. De Braziliaan is bezig aan zijn tweede seizoen bij Barcelona nadat hij begin vorig seizoen overkwam van Santos uit zijn geboorteland.

"Ik zie Neymar erg verbeteren ten opzichte van vorig seizoen. Hij voegt veel toe aan het elftal", had de oefenmeester positieve woorden over voor de aanvaller.

Lampard: 'City heeft wapens om Barcelona te stoppen'