Klaas-Jan Huntelaar heeft maandag de groepstraining hervat bij Schalke 04 en lijkt, zoals hij eerder zelf al aangaf, op tijd fit voor de derby van zijn ploeg tegen Borussia Dortmund.

De spits was vorige week dinsdag geblesseerd was geraakt in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

Huntelaar liep in dat duel, dat zijn club met 2-0 verloor, een kneuzing aan een scheenbeen op toen hij in hard in botsing kwam met Raphaël Varane. Aanvankelijk werd gevreesd voor een ernstiger kwetsuur, maar het bleef tot een kneuzing beperkt.

De Oranje-international kan daardoor waarschijnlijk zaterdag tegen Dortmund gewoon zijn rentree maken na een schorsing in de competitie van vier wedstrijden.

Rode kaart

Vrijdag sprak Huntelaar zelf al de verwachting uit dat hij zou kunnen spelen tegen Dortmund. "De komende dagen moet blijken hoe mijn herstel verloopt, maar dat kan voor mijn gevoel redelijk snel gaan", zei hij toen. "De derby tegen Borussia Dortmund zou moeten lukken."

De tweede seizoenshelft verloopt voor Huntelaar tot nu toe niet heel gelukkig. De spits werd vier duels geschorst na zijn rode kaart tegen Hannover 96 vanwege een harde overtreding op tegenstander Manuel Schmiedebach. Daarna werd hij ook nog een paar dagen ziek.

Bekijk de stand in de Bundesliga