De Nederlandse atletiekploeg die begin maart in Praag meedoet aan de EK indoor, telt zestien atleten.

De Atletiekunie maakte maandag de definitieve deelnemerslijst bekend. De vrouwen hebben de overhand in de Oranje-equipe met negen atletes.

Blikvangers in de vrouwenploeg zijn Dafne Schippers, Sifan Hassan en Nadine Broersen. Schippers is dit seizoen de snelste Europese vrouw op de 60 meter sprint (7,09). Dat is ook de enige discipline die ze in Praag afwerkt.

Hassan loopt de 3000 meter en de 1500 meter. Ze klokte op laatstgenoemde afstand donderdag in Stockholm 4.00,46 en is daarmee wereldwijd de snelste vrouw van dit seizoen.

Broersen werd vorig jaar in het Poolse Sopot wereldkampioen op de vijfkamp. Het is echter nog de vraag of ze volledig fit aan de start zal verschijnen. De meerkampster ging zondag bij de NK indoor door haar enkel toen ze wilde afzetten bij het hoogspringen. Volgens technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie is het nog even aankijken of dat veel schade heeft veroorzaakt.

Roskam had wel goed nieuws voor Nadine Visser. Zij had niet aan de limiet voldaan om mee te mogen doen op de 60 meter horden, maar gezien haar leeftijd (20), haar recente ontwikkeling en haar positie op de Europese ranking is toch besloten haar mee te nemen naar Tsjechië.

Sintnicolaas

Bij de mannen weet Eelco Sintnicolaas de ogen op zich gericht. Hij werd twee jaar geleden in Göteborg Europees indoorkampioen op de zevenkamp en wil dat succes in Praag herhalen. Pieter Braun werd bij de NK tweede op de meerkamp, achter Sintnicolaas. Hij is in principe niet geselecteerd, maar kan op basis van zijn recente prestaties nog een uitnodiging krijgen.

De 400 meter bij de mannen is met drie atleten de grootste 'Nederlandse' discipline in Praag. Bjorn Blauwhof, Terence Agard en Nederlands kampioen Liemarvin Bonevacia verdedigen op dat onderdeel de Nederlandse eer.

De Europese kampioenschappen worden van 5 tot en met 8 maart gehouden in Praag.

Schippers: 'Bij de EK zal ik scherper aan de start staan' | Coach Bennema: 'Schippers kan mee met wereldtop op sprint'