Fernando Alonso blijft voorlopig in het ziekenhuis na zijn crash tijdens de testsessies van de Formule 1 in Barcelona.

Dat meldt zijn team McLaren in een verklaring. Alonso knalde zondag met zijn auto tegen de muur bij één van zijn rondes op Circuit de Cataluya.

"Het doet ons goed om te melden dat Alonso een solide herstel doormaakt", aldus het Britse team, dat stelt dat windstoten op het circuit het ongeluk veroorzaakt hebben.

"Om hem de kans te geven volledig en rustig te herstellen, blijft hij in het ziekenhuis voor verdere observatie. Ook om bij te komen van de bijwerkingen van de narcose."

Het is nog onduidelijk of Alonso vanaf donderdag mee kan doen aan de laatste testsessies in Barcelona voor het Formule 1-seizoen, dat op 15 maart begint in Australië.

Video: Fernando Alonso herstelt goed

Geruchten

McLaren drukt de geruchten dat Alonso onwel zou zijn geworden de kop in. Sebastian Vettel reed achter hem en stelde dat het 'er niet uit zag als een ongeluk'.

"De geruchten dat hij bewusteloos was, zijn niet waar. Onze data toont aan dat hij terugschakelde op het moment dat het ongeluk plaatsvond. Dat had duidelijk niet gekund buiten bewustzijn."

Aan de auto lag het volgens McLaren ook niet. "Onderzoek heeft uitgewezen dat hij in bocht drie de controle over zijn auto kwijtraakte en tegen de muur belandde. Het ongeluk is veroorzaakt door onvoorspelbare windstoten op dat deel van het circuit. Daar had Carlos Sainz jr ook last van."

"Er is geen bewijs dat zijn auto mechanisch faalde of aerodynamische druk verloor. Daarnaast hebben we ook geen fouten in het elektrische gedeelte van de auto kunnen ontdekken."