Fernando Alonso heeft zondag geen ernstige kwetsuren overgehouden aan zijn zware crash tijdens de testsessie van de Formule 1 in Barcelona.

De tweevoudige wereldkampioen van McLaren raakte volgens een verklaring van zijn ploeg met de rechterkant van zijn auto een muur bij het uitkomen van bocht 3 op het Circuit de Catalunya.

Alonso was bij bewustzijn en aanspreekbaar, zo meldt McLaren. Uit voorzorg werd de Spanjaard na eerste hulp in het medisch centrum bij het circuit wel per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. 

"Dat zijn de gebruikelijke procedures bij dit soort omstandigheden", aldus McLaren. Uit onderzoek bleek dat Alonso geen kwetsuren overhield aan het incident. Wel blijft hij een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

"Hij is oké", liet Alonso's belangenbehartiger Luis Garcia Abad al weten op Twitter. "Bedankt voor jullie belangstelling."

Het incident gebeurde aan het einde van de ochtendsessie.

Het is onduidelijk of er iets aan de wagen mankeerde of dat Alonso een fout maakte.

Terugkeer

Alonso keerde voor aanvang van dit seizoen terug bij McLaren, de renstal waarvoor hij in 2007 al reed. In de voorbije seizoenen kwam de Spanjaard uit voor Ferrari.

McLaren hoopt met de nieuwe motorenleverancier Honda op nieuwe glorietijden na enkele moeizame seizoenen.

Romain Grosjean klokte zondag de snelste tijd. De coureur van Lotus was sneller dan Nico Rosberg (Mercedes) en Daniill Kvyat (Red Bull Racing).

Carlos Sainz junior, Max Verstappens teammaat bij Toro Rosso, zette de zesde tijd neer. Zelf kwam Verstappen donderdag en zaterdag in actie.