PSV heeft zondag zijn elfde overwinning op rij geboekt in de eredivisie. De Eindhovenaren versloegen het geplaagde FC Dordrecht met 3-0.

Door het gelijkspel van Ajax tegen Willem II koestert PSV nu een voorsprong van liefst veertien punten op de Amsterdammers. FC Dordrecht blijft laatste.

De koploper kende een droomstart in het Philips Stadion. FC Dordrecht-speler Jeffry Fortes verwerkte een voorzet van Jetro Willems achter zijn eigen doelman Filip Kurto.

Hoewel PSV oppermachtig was voor rust, hield FC Dordrecht de schade verder beperkt.

In plaats van meteen door te drukken na de 1-0, liet de formatie van coach Phillip Cocu de bal in een laag tempo rondgaan. Het leidde weliswaar tot een indrukwekkende hoeveelheid hoekschoppen, maar weinig kansen.

Dubieus moment

Na de hervatting drongen de bezoekers aan, maar was het PSV dat op een 2-0 voorsprong kwam. Luuk de Jong benutte een strafschop die werd toegekend na een handsbal van Ilias Haddad. Even later zorgde Jeffrey Bruma voor de 3-0 door van dicht bij raak te schieten.

Bij een stand van 2-0 had FC Dordrecht de pech dat de arbitrale leiding niet constateerde dat een schot van Sean Klaiber de doelllijn was gepasseerd via de onderkant van de lat.

Bij FC Dordrecht fungeerde Gérard de Nooijer als interim-coach. De oud-verdediger neemt de honneurs waar na het vertrek van Ernie Brandts afgelopen donderdag.

Bekijk de stand in de eredivisie | Cocu ziet puntenverlies Ajax als 'mooi extraatje'