Amper 24 uur na haar eerste wereldbekerzege heeft freestyle snowboardster Cheryl Maas opnieuw een overwinning geboekt. De geboren Brabantse was zaterdag in Stoneham de beste op het onderdeel slopestyle.

Een dag eerder had ze bij de wereldbekerwedstrijden in Noord-Amerika goud gepakt op de discipline big air.

Maas had zich met een score van 89.25 als eerste gekwalificeerd voor de finale. Daarin zette de 30-jarige Nederlandse in de eerste run een score van 90.00 neer, gevolgd door 95.00 in de tweede.

Het bleek voldoende om voor de tweede dag op rij het Wilhelmus te horen. De Amerikaanse Jessika Jenson werd tweede met 90.50, het brons ging naar Klaudia Medlova uit Slowakije met 81.75.

Gevoelstemperatuur

Bij slopestyle vertonen de snowboardsters hun kunsten op schansen en rails. Bij de Olympische Spelen van Sotsji stelde Maas vorig jaar teleur op dit onderdeel, maar in de wereldbeker bewees ze haar klasse. 

''Ik ben wat ouder en de Spelen kwamen vrij kort nadat ik mijn knieband had afgescheurd. Daardoor ging het in Sotsji helaas niet zoals ik wilde'', zei Maas. ''Voor mijn gevoel ben ik nu weer terug op mijn oude niveau en dat is heel fijn. Mensen hebben zich vast afgevraagd of het me zou lukken. Ik hoop dat dit succes wordt gewaardeerd.''

Maas hoorde vrijdag na haar winst van de big air voor het eerst het Wilhelmus voor zich spelen. ''Heel bijzonder'', zei ze toen. Een dag later klonk het Nederlandse volkslied opnieuw in de Canadese sneeuw.

''De gevoelstemperatuur was vanochtend -30 en ik was al blij dat ik door de kwalificaties kwam. Om dan in de finale weer te winnen, is echt geweldig.''