Max Verstappen heeft zaterdag tijdens de derde testdag van de Formule 1 in Barcelona de tweede tijd genoteerd. De Nederlander reed bovendien de meeste ronden van alle coureurs.

Verstappen klokte in de ochtendsessie nog de snelste tijd met 1.24,739. In de middagsessie wist hij die tijd niet aan te scherpen.

De Limburger legde in zijn Toro Rosso in totaal 129 ronden af op het Circuit de Catalunya.

Pastor Maldonado zette de snelste tijd neer van de derde testdag met 1.24,348. Daarmee was de Venezolaan ruim sneller dan wereldkampioen Lewis Hamilton (1.26,076). De Brit kwam in zijn Mercedes in totaal tot 101 ronden.

Marcus Ericsson reed zich in het tweede gedeelte van de sessie naar de vierde plek. De coureur van Sauber noteerde een tijd van 1.26,340.

Sebastian Vettel (Ferrari) maakte de top vijf compleet. De Duister kwam tot een tijd van 1.26,407 en legde in totaal 105 ronden af. 

McLaren-Honda

McLaren-Honda kende opnieuw de nodige problemen. Jenson Button kwam maar tot 24 ronden. Met zijn snelste tijd van 1.29,151 was hij ruim langzamer dan de rest van de coureurs.

De 17-jarige Verstappen en Maldonado reden in Barcelona als enige coureurs op de zachtste band, waardoor de testtijden geen reëel beeld geven van de werkelijke snelheid ten opzichte van de concurrenten.

Zondag zal er ook nog worden getest in Barcelona.

Aan het eind van deze maand is er dan nog een testvierdaagse in de Catalaanse stad, waarna het seizoen op 15 maart aanvangt met de Australische Grand Prix in Melbourne.

Verstappen blij met wagen: 'Voel me stuk meer op mijn gemak'Overzicht: De Formule 1-coureurs in 2015