Het al jaren voorgenomen gevecht tussen topboksers Manny Pacquiao en Floyd Mayweather vindt definitief doorgang op 2 mei in de MGM Grand Garden in Las Vegas.

Dat bevestigt Mayweather tegenover Yahoo Sports. "Ik ben blij dat de deal rond is gekomen nadat ik akkoord ben gegaan om dit gevecht mogelijk te maken."

"Het is altijd mijn doel om het publiek te geven wat het wil zien", verklaart de Amerikaan. "Dit wordt het grootste evenement in de historie van de sport. Boks- en sportfans van over de hele wereld gaan iets groots meemaken."

Zijn Filipijnse opponent Pacquiao stemde vorige maand al in om het in de ring op te nemen tegen Mayweather. Sinds 2009 worden er al gesprekken gevoerd over de beladen ontmoeting tussen de twee boksers die nog nooit tegenover elkaar stonden.

'Beste ooit'

De 36-jarige Pacquiao won tot dusver 57 van zijn 64 gevechten, terwijl de 37-jarige Amerikaan nog nooit verloor in 47 partijen. 'Money' Mayweather leeft daarom vol vertrouwen toe naar het langverwachte treffen met de Filipijn.

"Ik ben de beste ooit en dit is weer een mooie kans om mijn kwaliteiten te etaleren en te doen waar ik het beste in ben: winnen. Manny gaat proberen waar 47 anderen niet in slaagden, hij wordt nummer 48."

Mayweather heeft afgedwongen dat hij 60 procent van de inkomsten krijgt, minstens 105 miljoen euro. Pacquiao, die wereldkampioen in acht gewichtsklasses werd, moet genoegen nemen met de overige 70 miljoen euro.