Roda JC heeft de tweede plaats op de ranglijst van de Jupiler League vrijdag met succes verdedigd. De derby tegen VVV-Venlo werd in het Parkstad Limburg Stadion met 2-1 gewonnen.

Edwin Gyasi, vorige maand overgenomen van Heracles Almelo, was de matchwinner.

Eindhoven blijft volgen op één punt (54 om 53) door thuis van FC Den Bosch te winnen. Timothy Durwael scoorde tien minuten na rust van afstand. Het was de eerste treffer van de Belgische verdediger in een officiële wedstrijd in Eindhovense dienst. Torino Hunte bepaalde de eindstand in de slotfase op 2-0.

Koploper NEC gaat zondag in Groesbeek op bezoek bij Achilles'29 en kan op 68 punten komen.

VVV kwam in Kerkrade halverwege de eerste helft op voorsprong. De Marokkaanse spits Abdelziz Khalouta kopte raak uit een hoekschop. De Kaapverdiaanse verdediger Guy Ramos stelde de aanhang snel gerust met de gelijkmaker na een vrije trap van Hicham Faik. 

Ondanks de kansen bleef het lang daarbij, totdat Gyasi zich bewees als aanwinst. Hij schoot fraai raak na een even knappe pass van Mitchel Paulissen.

FC Volendam

FC Volendam pakte een punt bij Telstar: 1-1. De Noord-Hollanders kwamen voor door Kevin Brands. Ralf Seuntjes herstelde het evenwicht nog voor rust uit een strafschop. De bal ging op de stip na een overtreding van Ties Evers. Die kreeg bovendien rood.

FC Emmen bedwong naaste belager Sparta met 2-1. Johan Voskamp zette de Rotterdammers op het goede spoor met de 0-1, Roland Bergkamp kwam met de Drentse reactie. De late, winnende goal was van Cas Peters. Spartaan Robert van Boxtel werd vlak voor rust uit het veld gestuurd.

Jong Ajax verspeelde opnieuw een grote voorsprong, ditmaal uit bij RKC. Na een dik half uur stond er 1-4 op het scorebord in Waalwijk. In blessuretijd lichtte plotseling 4-4 op dankzij de tweede treffer van Simon van Zeelst in de slotfase.

Bekijk de uitslagen en de stand in de Jupiler League