Southampton heeft in de laatste twee thuiswedstrijden niet gescoord, maar manager Ronald Koeman heeft er alle vertrouwen in dat zijn aanvallers zondag in het duel met directe concurrent Liverpool het net weer gaan vinden.

"Het is normaal dat aanvallers als Graziano Pellè en Dusan Tadic niet áltijd op hun topniveau kunnen spelen", vertelde Koeman vrijdag op een persconferentie.

"Maar ik geloof in mijn spelers. Met de selectie die wij hebben, kunnen we heel gevaarlijk zijn voor de tegenstander als we ruimte krijgen. Zondag is een goed moment om meer kansen te creëren dan in de laatste thuiswedstrijden en weer te gaan scoren."

De afgelopen zomer van Feyenoord overgekomen Pellè heeft dit seizoen acht Premier League-treffers achter zijn naam staan, maar zijn laatste competitiegoal dateert van 20 december. Als ploeg maakte Southampton in de laatste zeven wedstrijden maar zeven doelpunten.

Koeman gaf anderhalve week geleden na het doelpuntloze gelijkspel tegen West Ham United toe dat zijn spitsen het "moeilijker hebben dan voorheen", maar hij is niet van plan zijn aanvallers te laten vallen.

"Als ze een paar weken niet scoren, worden ze misschien wat nerveus en dan hebben ze juist het vertrouwen nodig van de manager."

Verrast

Liverpool is na 25 wedstrijden de nummer zeven van de Premier League op vier punten van de nummer vier Southampton en is dus een concurrent van de 'Saints' in de strijd om Champions League-kwalificatie.

Koeman: "Ik ben verrast dat Liverpool vier punten minder heeft dan wij. Zij móéten zondag winnen om dichterbij ons te komen. Als wij winnen, is het verschil zeven punten en dan zal het heel lastig voor ze worden om ons nog in te halen."

Op de eerste speelronde won Liverpool thuis met 2-1 van Southampton. "Maar dit wordt een heel ander duel", verwacht Koeman. "Zij spelen nu in een heel ander systeem."

De Nederlandse coach ziet zijn ziekenboeg bovendien langzaam leegstromen. Hij verwacht dat Shane Long en Morgan Schneiderlin kunnen spelen tegen Liverpool. "Voor de eerste keer in drie maanden krijg ik wat spelers terug en dat is goed nieuws."

Toby Alderweireld zal nog wel ontbreken tegen de 'Reds', maar Koeman hoopt dat de huurling van Atletico Madrid volgende week weer fit genoeg is om in de selectie te zitten voor het uitduel met West Bromwich Albion.

Southampton-Liverpool begint zondag om 17.15 uur.

Bekijk de stand in de Premier League | Van Gaal: 'United beste club over laatste twintig wedstrijden'