Chelsea-manager José Mourinho walgt van het racistische gedrag van enkele fans van de Londense club, eerder deze week in Parijs.

Enkele supporters weigerden dinsdagavond rond het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Chelsea (1-1) tot twee keer toe een donkere man de toegang tot de metro.

"Ik had gevoelens van schaamte toen ik hoorde wat er was gebeurd. Deze fans vertegenwoordigen niet de club", sprak Mourinho vrijdag tijdens een persconferentie. "We walgen hiervan."

"De spelers reageerden hetzelfde als ik. Ze waren teleurgesteld en veroordeelden de situatie en de schuldige personen. Ook zij schamen zich. Maar misschien hoeft dat niet, want deze mensen horen niet bij Chelsea."

Video: Mourinho reageert op incident

Chelsea heeft drie personen op het oog die met het incident te maken hebben, zo meldden de Londenaren donderdag. Als de club meer bewijs heeft tegen hen, dan krijgen de fans een stadionverbod voor het leven. 

Het slachtoffer van de racistische actie heeft aangifte gedaan.

Wenger

Ook Arsenal-manager Arsène Wenger werd vrijdag gevraagd naar zijn visie op de gebeurtenissen in Parijs.

"Het was verschrikkelijk, ik zie het als een maatschappelijk probleem. Slimmere mensen dan ik hebben hierover nagedacht en niemand heeft een briljante oplossing gevonden."

"Het begint in elk geval met een goede opvoeding en een open houding."

Excuses

Een woordvoerder van Chelsea liet vrijdag weten dat de club zijn excuses heeft aangeboden aan de man.

"We zijn geschokt door wat we zagen en hebben ons verontschuldigd bij hem. Hij is binnenkort welkom bij een wedstrijd van ons. We zullen de politie verder zo goed mogelijk helpen."

Video: Bekijk het incident