Thulani Serero mist zondag mogelijk de uitwedstrijd van Ajax tegen Willem II. De middenvelder is donderdagavond niet ongeschonden uit de thuiswedstrijd tegen Legia Warschau (1-0) in de Europa League gekomen.

De Zuid-Afrikaan heeft klachten aan enkel en kuit. Trainer Frank de Boer weet ook nog niet of hij in Tilburg een beroep doet op Davy Klaassen en Joël Veltman.

''We moeten voorzichtig met Davy zijn'', zei de oefenmeester. ''Joël heeft vrijdag volledig getraind. Hij moet maar vertellen hoe zijn hamstring aanvoelt.''

De Boer beschikt over veel spelers die op dit moment niet voldoende fit zijn voor drie duels in de week. Ajax gaat donderdag alweer op bezoek bij Legia en sluit de week volgende week zondag af met een uitwedstrijd tegen PSV. ''Het is puzzelen'', beseft de trainer. ''We moeten goed kijken wanneer we iemand inzetten.''

Veltman keerde zondag bij de 4-2 zege op FC Twente terug in de basis na een hamstringblessure, maar moest snel gewisseld worden vanwege een terugkeer van zijn klachten. De centrale verdediger miste daardoor ook het duel met Legia Warschau. Mike van der Hoorn verving hem in beide duels.

Viergever

De Boer verwacht zondag een lastig duel bij Willem II. "We onderschatten ze zeker niet. Willem II heeft bewezen een goed voetballend team te zijn."

Mogelijk kan Nick Viergever opnieuw rekenen op een basisplaats in Tilburg. De oud-speler van AZ begon aan de aftrap tegen Legia Warschau, na een goede wedstrijd tegen FC Twente. "Hij maakt de laatste tijd een goede indruk. Daarom liet ik hem tegen Legia staan."

Viktor Fischer keert bijna terug in de selectie van Ajax. De 20-jarige Deen kampte lange tijd met een spierblessure in zijn bovenbeen. "Hij zit nu op tachtig procent. Eerst gaat hij zijn rentree maken bij Jong Ajax. Daarna zien we wel verder."

Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde