Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar verwacht volgende week zondag 1 maart weer te kunnen spelen in de derby tegen Borussia Dortmund.

De Nederlander liep dinsdag in het Champions League-duel met Real Madrid (0-2) een zwaar gekneusd scheenbeen op na een botsing met Raphaël Varane. Aanvankelijk werd gevreesd voor een beenbreuk.

"Het deed behoorlijk pijn. De klap was hard, maar de uitslag van het onderzoek was vrij positief. Ze wilden in het ziekenhuis eerst alles uitsluiten. Gelukkig pakte dat goed uit", aldus Huntelaar tegenover het AD.

"De komende dagen moet blijken hoe mijn herstel verloopt, maar dat kan voor mijn gevoel redelijk snel gaan. De derby tegen Borussia Dortmund over anderhalve week zou moeten lukken."

Rode kaart

De tweede seizoenshelft verloopt voor Huntelaar tot nu toe niet heel gelukkig. De spits werd vier duels geschorst na zijn rode kaart tegen Hannover 96 vanwege een harde overtreding op tegenstander Manuel Schmiedebach. Daarna werd hij ook nog een paar dagen ziek.

"Dit hoort er allemaal bij. Zo schokkend is het allemaal niet. In bredere zin ben ik niet ontevreden over het seizoen tot nu toe. Met Schalke hebben we ons teruggeknokt in de top van de Bundesliga. Dat moeten we vast zien te houden de komende maanden."

Zijn rode kaart maakte heftige reacties los in Duitsland. "Wat mij betreft is dat verhaal gesloten. Het seizoen is nog lang genoeg om er wat moois van te maken."