In speelronde 24 speelt koploper PSV zondag thuis tegen FC Dordrecht, gaat Ajax dezelfde dag op bezoek bij Willem II en speelt Feyenoord ook op zondag de Rotterdamse derby tegen Excelsior.

Zaterdag 21 februari:

18.30 uur: ADO Den Haag-PEC Zwolle

Laatste eredivisie-ontmoeting in Den Haag: ADO Den Haag-PEC Zwolle 1-1 (30 maart 2014)

Weetje ADO Den Haag: Het 'Haags kwartiertje' is terug van weggeweest. Negen van de dertig goals die ADO dit seizoen liet aantekenen, vielen in het laatste kwartier.
Weetje PEC Zwolle: Stef Nijland is geschorst na zijn rode kaart in het duel met Go Ahead Eagles.

19.45 uur: Go Ahead Eagles-AZ

Laatste eredivisie-ontmoeting in Deventer: Go Ahead Eagles-AZ 2-1 (8 februari 2014)

Weetje Go Ahead Eagles: De club uit Overijssel trof in eigen stadion twaalf keer doel. Alleen NAC Breda (negen) en FC Dordrecht (acht) maakten thuis nog minder treffers.
Weetje AZ: Hoewel AZ al 39 doelpunten heeft gemaakt, is geen enkele speler van de Alkmaarders in de bovenste regionen van de topscorerslijst terug te vinden. Nemanja Gudelj is met acht treffers clubtopscorer.

20.45 uur: Heracles Almelo-FC Utrecht

Laatste eredivisie-ontmoeting in Almelo: Heracles Almelo-FC Utrecht 1-2 (30 november 2013)

Weetje Heracles Almelo: Doelman Bram Castro maakte zondag zijn debuut voor Heracles en speelde voor het eerst in vijf jaar weer een wedstrijd in de eredivisie. Dit was tevens zijn honderdste eredivisieduel. De vorige 99 keepte hij voor Roda JC.
Weetje FC Utrecht: Liefst zeventien spelers troffen deze jaargang al doel voor FC Utrecht. Geen enkele andere club heeft zoveel verschillende doelpuntenmakers.

Zondag 22 februari:

12.30 uur: sc Heerenveen-FC Groningen

Laatste eredivisie-ontmoeting in Heerenveen: sc Heerenveen-FC Groningen 4-2 (15 september 2013)

Weetje sc Heerenveen: Met zijn tiende gele kaart van het seizoen evenaarde Joey van den Berg afgelopen weekeinde het clubrecord van sc Heerenveen. Gianni Zuiverloon kreeg in het hele seizoen 2007/2008 tien keer geel.
Weetje FC Groningen: De Groningers wonnen drie keer in Friesland. De laatste keer dat dit gebeurde, was vier seizoenen geleden. Het werd toen 4-1 voor de Groningers.

14.30 uur: PSV-FC Dordrecht

Laatste eredivisie-ontmoeting in Eindhoven:PSV-Dordrecht '90 4-0 (17 september 1994)

Weetje PSV: PSV speelde vijf keer thuis tegen de 'Schapenkoppen' en kan uitstekende doelcijfers overleggen: 25-1.
Weetje FC Dordrecht: In de hele historie van de eredivisie is het nog nooit gebeurd dat een hekkensluiter zegevierde bij de koploper.

14.30 uur: Willem II-Ajax

Laatste eredivisie-ontmoeting in Tilburg: Willem II-Ajax 2-4 (16 december 2012)

Weetje Willem II: Mitchell Dijks speelt tegen zijn oude club. Tussen 2012 en 2014 droeg hij zes keer het shirt van de Amsterdammers. Kostas Lamprou speelde in de jeugd een aantal seizoenen voor Ajax.
Weetje Ajax: De hoofdstedelingen verloren deze eeuw nog niet van een promovendus. De ongeslagen serie behelst 59 wedstrijden.

14.30 uur: FC Twente-Vitesse

Laatste eredivisie-ontmoeting in Enschede: FC Twente-Vitesse 2-0 (15 februari 2014)

Weetje FC Twente: De Tukkers hebben in de eerste 23 eredivisiewedstrijden elf keer verloren. Dat is evenveel als in het volledige vorige seizoen.
Weetje Vitesse: De Arnhemmers azen op hun 150e uitoverwinning in de eredivisie.

16.45 uur: Feyenoord-Excelsior

Laatste eredivisie-ontmoeting in Rotterdam: Feyenoord-Excelsior 3-0 (14 april 2012)

Weetje Feyenoord: De Rotterdammers zijn samen met sc Heerenveen en Willem II de best presterende thuisploeg in 2015 met negen punten.
Weetje Excelsior: De Kralingers triomfeerden eenmaal in een uitwedstrijd tegen Feyenoord. In 1980 werd het liefst 4-0 voor de bezoekers.

Bekijk de stand in de eredivisie