3-2

NAC onderuit bij ADO ondanks twee treffers debutant De Zeeuw

Demy de Zeeuw heeft NAC Breda zaterdag niet aan de overwinning kunnen helpen op bezoek bij ADO Den Haag. Twee goals van de debutant waren niet genoeg voor de Brabanders (3-2).

Michiel Kramer, die van Henk Fraser weer in de basisopstelling mocht beginnen, bezorgde de Hagenaars met eveneens twee treffers de drie punten.

NAC trok de transfervrije De Zeeuw vorige week aan, maar trainer Robert Maaskant gunde de oud-international direct een basisplaats in het Kyocera Stadion.

De middenvelder beschaamde dat vertrouwen niet, want hij zette NAC na tien minuten al op voorsprong met een beheerste trap. Na een klein uur spelen trok spits Kramer de stand echter weer gelijk door de bal over Jelle ten Rouwelaar te stiften.

Drie minuten later bracht De Zeeuw zijn nieuwe club opnieuw aan de leiding, door van buiten het zestienmetergebied hard in de benedenhoek te schieten.

Vlak nadat het 'Haags kwartiertje' werd ingezet, was Xander Houtkoop attent toen Ten Rouwelaar een afstandsschot niet onder controle kreeg: 2-2. In de slotfase besliste Kramer het duel door een voorzet tegen de touwen te koppen.

Bekijk de stand in de eredivisie | Kramer ontkent gebaar naar Fraser: 'Misschien iets in emotie'

NUwerk

Tip de redactie