Vitesse klopt Willem II, Excelsior en FC Groningen in evenwicht

Vitesse is bezig aan een flinke opmars in de eredivisie. Tegen Willem II boekte de ploeg van trainer Peter Bosz de vierde overwinning op rij: 2-0. Excelsior en FC Groningen en kwamen in Rotterdam een puntendeling overeen: 1-1.

Omdat de bezoekers uit Tilburg nauwelijks een kans afdwongen, kon Vitesse-sluitpost Eloy Room bovendien voor de vierde achtereenvolgende keer de nul houden in het Arnhemse doel.

Na bijna een halfuur kwam Vitesse verdiend op voorsprong. Davy Pröpper schoot van ver snoeihard tegen de paal. De attente Zakaria Labyad had vervolgens geen moeite de bal van dichtbij achter Kostas Lamprou te schieten.

Kort voor de rust verdubbelde Bertrand Traoré de marge. De spits krulde de bal van afstand knap achter Lamprou. De keeper van Willem II stond daarbij te ver voor zijn doel.

Ook in de tweede helft was Vitesse, zonder tot goed voetbal te komen, de betere ploeg. Willem II probeerde wel de aansluitingstreffer te forceren, maar slaagde er zelden in gevaarlijk te worden. Vitesse kreeg wel wat kansen de voorsprong te vergroten, maar was niet precies genoeg in de afwerking.

Vitesse vond door de verdiende overwinning aansluiting met de subtop in de eredivisie, terwijl de Brabanders van trainer Jurgen Streppel veilig in de middenmoot bleven staan.

Excelsior - FC Groningen

Excelsior moest voor eigen publiek genoegen nemen met een punt tegen FC Groningen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen kreeg veruit de meeste kansen, maar kwam op het eigen kunstgras niet verder dan 1-1.

Daan Bovenberg bracht de thuisclub kort na rust op voorsprong, Albert Rusnak tekende in de 58e minuut met een prachtig doelpunt voor de gelijkmaker. Invaller Ninos Gouriye raakte in de slotfase twee keer de paal namens Excelsior.

Met 26 punten uit 23 wedstrijden staat de ploeg uit Kralingen op de twaalfde plaats in de eredivisie, twee plekken onder Groningen dat 30 punten heeft. Beide clubs ontmoeten elkaar op 8 april in de halve finale van de KNVB-beker.

Bekijk de stand in de eredivisie

Tip de redactie