Van der Poel schrijft eindklassement Superprestige op zijn naam

Mathieu van der Poel heeft opnieuw een grote titel veroverd in het veldrijden. De 20-jarige wereldkampioen schreef zaterdag het eindklassement van de Superprestige op zijn naam.

De Nederlander had bij de slotwedstrijd in Middelkerke aan de tweede plaats genoeg om de eindzege te pakken. De winst op het zandparcours aan de Belgische kust ging naar Kevin Pauwels.

Van der Poel ging de achtste en laatste Superprestigecross van dit seizoen in met twee punten voorsprong op Pauwels.

De kersverse wereldkampioen, die al drie wedstrijden had gewonnen in de prestigieuze reeks, reed in Middelkerke lang aan kop. "Ik reed mezelf echter ook steeds vast in de zandbak."

Van der Poel ging enkele ronden voor het einde zelfs hard onderuit en moest daardoor de Belgen Pauwels en Wout Van Aert laten gaan. "Een smak van jewelste", bromde de jongste wereldkampioen ooit. "Het deed pijn en ik moest even bijkomen van die opdoffer."

'Bloed, zweet en tranen'

In de slotronde wist de jonge veldrijder echter Van Aert nog te achterhalen en stelde hij met de tweede plaats de eindzege veilig. Van der Poel kwam uit op 106 punten, één meer dan Pauwels. Lars van der Haar werd derde met 99 punten.

"Het heeft me bloed, zweet en tranen bezorgd, maar ik ben hier heel blij mee", zei Van der Poel. "Nederlands kampioen, wereldkampioen en winnaar van de Superprestige. Hier had ik voor het begin van het seizoen wel voor getekend."

Van der Poel verlengde afgelopen week zijn contract bij de Belgische ploeg BKCP-Powerplus met één jaar, tot eind 2018. Hij rijdt in ieder geval volgend jaar nog in het veld, met de regenboogtrui om zijn schouders. Van der Poel schuift zijn ambities op de weg daardoor nog even voor zich uit.

Tip de redactie