Kramer noemt wereldtitel in baanrecord 'extra speciaal'

Sven Kramer reageerde zaterdag voor zijn doen zeer uitbundig op zijn geslaagde titelprolongatie op de 5 kilometer bij de WK afstanden in een baanrecord en een officieus wereldrecord op een laaglandbaan.

"Deze wereldtitel is voor mij extra speciaal'', zei Kramer na zijn gouden race (6.09,65). "Dit is een mooi feestje, een baanrecord hier voelt als een wereldrecord. Dus zo heb ik het ook gevierd."

Mede door het verwachte titanengevecht tussen Kramer en Jorrit Bergsma was Thialf zaterdag tot de nok toe gevuld. "Iedereen keek toch een beetje naar dit duel, het is mooi dat we het publiek zo'n wedstrijd hebben kunnen geven", zei de 28-jarige Fries.

Video: Kramer pakt goud op vijf kilometer

Bergsma reed in de zevende van tien ritten een zeer snelle tijd (6.11,53), maar Kramer zag dat zijn provinciegenoot wat moeite had met zijn slotrondes. "Zijn laatste twee rondes gingen in 30,1, dan weet je dat er ruimte zit. Nee, ik heb me nooit echt zorgen gemaakt, al moet je ook nooit te veel met een ander bezig zijn."

De schaatser van Lotto-Jumbo zag in zijn zesde wereldtitel een bevestiging dat de route die hij gekozen heeft - een verhuizing naar een nieuwe ploeg en afzeggen voor de 1500 en 10.000 meter bij deze WK - de juiste is.

"Aan het begin van het seizoen was het toch wat vallen en opstaan. Dan is het lekker om de bevestiging te krijgen dat dit de goede richting is."

Kramer slaat aanval Bergsma af en prolongeert wereldtitel | Overzicht: Uitslagen en programma WK afstanden

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie