'Opnieuw matchfixingschandaal in Italië'

In Italië is opnieuw een matchfixingschandaal aan het licht gekomen. Lazio-voorzitter en topman van de Italiaanse voetbalbond, Claudio Lotito, wil het promotiebeleid in de Serie B beïnvloeden.

Lotito probeert te voorkomen dat twee kleine Italiaanse clubs, Carpi en Frosinone, naar de Serie A promoveren. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.

In afgeluisterde telefoongesprekken zegt de preses van Lazio dat de twee clubs 'te klein' zijn voor het hoogste niveau in Italië en hij vindt dat de voorzitter van de Serie B moet voorkomen dat Carpi en Frosinone daadwerkelijk promoveren.

Carpi staat momenteel bovenaan in de Serie B en Frosinone bezet de vijde plaats. Beide clubs trekken bij thuiswedstrijden echter maar enkele duizenden toeschouwers. Tevens zijn ze niet interessant voor de televisie. Lotito is daarom bereid over te gaan tot het fixen van wedstrijden.

Dankzij Ischia, een club uit de derde divisie, is het schandaal aan het licht gekomen. De kleine Italiaanse club wordt naar eigen zeggen al geruime tijd gechanteerd en geïntimideerd door Lotito. 

Calciopoli

De 57-jarige Italiaan ontkent alle aantijgingen en heeft aangekondigd naar de rechter te stappen. Overigens werd Lotito in 2006 al veroordeeld vanwege zijn betrokkenheid bij het Calciopoli-schandaal.

Eerder in februari werd al bekend dat het openbaar ministerie van Italië 130 mensen verdenkt van betrokkenheid bij voetbalfraude. Onder anderen bondscoach Antonio Conte wacht mogelijk een strafzaak wegens matchfixing.

NUwerk

Tip de redactie