Bolt (28) zet na WK 2017 punt achter loopbaan

Usain Bolt zet na de WK atletiek in 2017 een punt achter zijn loopbaan. De Jamaicaanse topsprinter zal zich bij de mondiale titelstrijd in Londen alleen nog richten op de 100 meter.

Bolt (28) liet vorig jaar weten dat hij na de Olympische Spelen van 2016 in Rio zou stoppen. Toen speelde hij al met de gedachte om nog deel te nemen aan het WK in Londen. Nu heeft de zesvoudig olympisch kampioen op aandringen van een sponsor besloten een jaar langer door te gaan.

''Het initiële plan was om na de Spelen van Rio te stoppen. Maar mijn sponsor heeft me gevraagd er nog een jaar aan vast te plakken tot en met het WK in 2017. Ik zal daar alleen op de 100 meter uitkomen'', zegt Bolt tegen The Daily Mail.

''Ik heb het plan al besproken met mijn coach. Ik kan me daar nu op focussen en met een zege stoppen.''

Bolt kan over drie jaar in Rio voor de derde keer op rij drie gouden medailles winnen op de Spelen. In Peking en in Londen was hij individueel en met zijn team ongenaakbaar op de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter.

Wereldrecord

Zijn eerste doel is echter het WK van dit jaar in Peking. In de Chinese hoofdstad wil hij eind augustus zijn eigen wereldrecord van 9,58 seconden breken. 

"Als alles goed gaat dit seizoen, is alles mogelijk. Als ik zorg dat ik in vorm ben, kan het een geweldig jaar worden. Ik leef voor competitie, ik gedij bij de strijd tegen de besten."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie