De Boer wil twee ervaren spelers aan Ajax-selectie toevoegen

Ajax-trainer Frank de Boer wil komende zomer één of twee ervaren spelers aan zijn selectie toevoegen. De oefenmeester van de Amsterdammers is op zoek naar versterking voor het middenveld en de aanval.

''Ik vind dat we een ervaren man moeten binnenhalen”, liet De Boer vrijdag weten op de persconferentie. ''Of we ons voor de Champions League plaatsen maakt niet uit. Er worden sowieso spelers aangetrokken.''

Het is al bekend dat aanvoerder Niklas Moisander (29) na dit seizoen transfervrij vertrekt naar Sampdoria. Toch heeft De Boer geen behoefte aan een nieuwe verdediger. 

''Als je de leeftijden van de huidige spelers op het middenveld bekijkt, is Davy Klaassen met zijn 22 jaar verreweg de oudste. En wat heb je voorin qua ervaring als Lasse Schöne vertrekt? Voor die linies kijken we."

Volgens De Boer zal Ajax geen last-minute aankopen doen. "Natuurlijk zijn we al met de versterkingen bezig. Dat kan niet op het laatste moment, omdat we voor iedereen snel duidelijkheid willen. Aan het einde van het seizoen willen we de selectie klaar hebben."

Tete vervangt Van Rhijn in basis Ajax tegen FC TwenteOverzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde

Lees meer over:
Tip de redactie