Van Gaal trekt zich niet veel aan van kritiek Scholes op spel United

Louis van Gaal trekt zich niet veel aan van de kritiek die Paul Scholes heeft geleverd op het spel van Manchester United. De Nederlandse manager stelt dat hij gewend is aan commentaar op zijn ploegen.

Manchester United-icoon Scholes haalde vrijdag hard uit naar het huidige United. "Het spel van United is op sommige momenten beroerd", zei hij.

Volgens Scholes, die tussen 1994 en 2013 elf keer kampioen werd met de ‘Red Devils’, staat het spel van het huidige United ook haaks op dat van de teams uit het verleden.

Van Gaal stelt dat de uitspraken van de voormalige middenvelder hem niet raken. ''Ik maak me geen zorgen om de kritiek van Scholes. Het is niet zo interessant'', zei Van Gaal vrijdag tijdens een persconferentie.

''Ik denk dat Paul Scholes, omdat hij hopelijk één van onze vrienden is, kritiek mag leveren. Vrienden mogen kritiek hebben, dat is het probleem niet.''

Geen effect

''Ik ben er gewend aan en de spelers ook omdat ze al langer dan vandaag profvoetballer zijn. Misschien dat de kritiek op sommige spelers effect heeft, maar normaal doet het mij en de spelers niets.''

Van Gaal komt maandag met United weer in actie. Hij speelt in de FA Cup tegen Preston North End. Robin van Persie en Daley Blind moeten het duel waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan.

Van Persie en Blind mogelijk afwezig in bekerduel United | United-icoon Scholes ergert zich aan spel onder Van Gaal 

Tip de redactie