United mogelijk zonder Van Persie en Blind in bekerduel

Manchester United moet het maandag in het FA Cup-duel met Preston North End mogelijk stellen zonder Robin van Persie en Daley Blind.

Van Persie kwam woensdag niet zonder kleerscheuren uit de gewonnen wedstrijd tegen Burnley (3-1). "Hij heeft een tik gekregen. Het is nog onduidelijk of hij kan spelen", liet manager Louis van Gaal vrijdag weten op de persconferentie.

Ook achter de naam van Blind staat een vraagteken. De middenvelder annex verdediger kampt met een hoofdkwetsuur. De voormalig Ajacied moest tegen Burnley al voor rust het veld verlaten. "We moeten zien hoe hij zich daarvan herstelt", aldus Van Gaal.

De Nederlandse oefenmeester zei tevens dat Phil Jones waarschijnlijk niet van de partij is. De verdediger heeft last van een knieblessure. Ook Jones liep die kwetsuur al vroeg op in de wedstrijd tegen Burnley.

Fantastisch

Mocht United van Preston North End winnen, dan plaatst de equipe van Van Gaal zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De Nederlandse oefenmeester kijkt uit naar het treffen met de derdedivisionist.

"Dit is de derde keer dat we tegen een team uit een lagere divisie spelen. Dat is fantastisch. Je weet dat de hele wereld tegen je is. Iedereen steunt namelijk de underdog. Bovendien is de kans dat je overleeft groter, omdat je tegen een team speelt met minder kwaliteit."

Van Gaal beaamde dat hij nog steeds op zoek is naar de juiste samenstelling van zijn team. "Ik heb nu een stuk of vijf systemen gespeeld. Hoewel we nog steeds zoekende zijn naar balans, zijn onze resultaten niet slecht, net als de defensieve organisatie. Bovendien scoren we heel erg veel, dus ik kan niet zeggen dat ik daar teleurgesteld over ben."

NUwerk

Tip de redactie