Van Beek verlengt contract bij Feyenoord tot 2018

Sven van Beek heeft vrijdag met Feyenoord een akkoord bereikt om zijn contract met twee jaar te verlengen. De 20-jarige verdediger zal binnenkort zijn handtekening zetten onder de verbintenis tot medio 2018.

"Dit nieuwe contract is een meer dan terechte beloning voor de stappen die Sven maakt. We zijn heel blij dat we hem langer aan de club kunnen binden", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van de Rotterdammers.

"Wij zien in Sven veel potentie om de komende jaren bij Feyenoord nog verder door te groeien."

Van Beek speelt al sinds de D-junioren bij Feyenoord en debuteerde begin 2013 in de hoofdmacht. Na het vertrek afgelopen zomer van Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi heeft hij centraal achterin een basisplaats bij de ploeg van trainer Fred Rutten.

Van Geel: "Sven maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door en laat wekelijks zien waarom hij vanaf de eerste wedstrijd een basisplaats heeft."

Verder groeien

De jeugdinternational zelf verwacht ook dat hij de komende jaren nog stappen kan zetten bij Feyenoord. "Dit is pas mijn eerste volledige seizoen als basisspeler en ben ik van mening dat ik bij Feyenoord nog veel verder kan groeien", aldus Van Beek. 

"Zeker onder deze trainer, die me erg helpt bij mijn ontwikkeling. Hij is veel met me bezig en let op details, waardoor ik alleen maar beter word. Ik hoef hier niet zo snel weg."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie