Robert Gesink maakt zoals verwacht volgende week zijn debuut voor Lotto-Jumbo in de Ronde van Algarve, een etappewedstrijd in Portugal.

De 28-jarige Achterhoeker is een van de twee Nederlanders in de achtkoppige selectie van de World Tour-formatie, naast Bram Tankink.

Het keurkorps bestaat verder uit de Duitsers Paul Martens en Robert Wagner en de Belgen Tom Van Asbroeck, Maarten Wynants, Kevin De Weert en Sep Vanmarcke.

Gesink is momenteel met De Weert op een hoogtestage op Tenerife. "Voor mij is de Algarve dit jaar de eerste koers na een lange en hectische winter", aldus de klimmer.

"Maar het is geen wedstrijd om te scoren. Ik ga vooral proberen om een basis te leggen voor een goed seizoen. Tot nu toe lukt dat door trainingen al aardig. Dit is pas mijn eerste trainingskamp met de ploeg, maar ik heb niet het gevoel dat ik onder doe voor de rest."

Afbreken

Gesink moest vorig jaar de Vuelta afbreken omdat zijn vrouw ziek werd tijdens de zwangerschap. Dat zorgde ervoor dat hij in de aanloop naar dit seizoen minder kon trainen.

Afgelopen maand beviel Gesinks vrouw van zoon Bram.

Overzicht: De World Tour-teams in 2015