Jaap Stam gaat samen met de KNVB een opleidingstraject op maat samenstellen, waardoor hij alsnog de trainerscursus kan afronden.

Dat meldt de KNVB vrijdag.

De assistent-trainer van Jong Ajax stopte in december met de cursus omdat hij het niet langer op kon brengen klassikaal lessen te volgen, maar gaf destijds wel aan dat hij zijn diploma nog wil halen. Zonder de juiste papieren kan hij niet als hoofdtrainer aan de slag gaan.

De 42-jarige Stam komt volgens de KNVB in aanmerking voor de 'op maat gesneden cursus' omdat hij als speler veel nationale en internationale ervaring heeft opgedaan. De oud-verdediger speelde 67 interlands voor Oranje en won in 1999 de Champions League met Manchester United.

Geen uitzondering

De komende periode gaan de KNVB en Stam samen bekijken op welke wijze het opleidingstraject precies wordt ingevuld. De bond benadrukt daar wel bij dat er geen uitzondering wordt gemaakt voor de geboren Kampenaar.

Stam moet aan de voorwaarden en eisen voldoen die bij de cursus Coach Betaald Voetbal van toepassing zijn. De criteria zullen identiek zijn aan die van de reguliere cursus.