Feyenoord mogelijk zonder Boulahrouz en Wilkshire tegen Heracles

Feyenoord kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo mogelijk geen beroep doen op Khalid Boulahrouz.

De rechtsback is ziek en trainde vrijdag niet mee. "Het is afwachten of hij inzetbaar is", aldus trainer Fred Rutten vrijdag op een persconferentie.

Het is ook nog de vraag of Luke Wilkshire, een positiegenoot van Boulahrouz, kan spelen in Almelo. De Australiër kampte met een hamstringblessure.

"Hij is op de weg terug. Wilkshire is een twijfelgeval voor morgen." Afgelopen week tegen SC Cambuur (2-1 winst) speelde Boulahrouz rechts achterin bij Feyenoord.

Rouleren

Rutten rekent op een pittig duel tegen de degradatiekandidaat. ''Zij moeten overleven. Daar moeten wij ons tegen wapenen door veel strijd te leveren."

De coach kondigde aan met het oog op het drukke programma, met onder meer Europa League-duels met AS Roma, meer te gaan rouleren. Zo gaan Tonny Vilhena en Anass Achahbar waarschijnlijk meer spelen.

''Als iemand in aanmerking komt voor meer speeltijd, is het Tonny. En als je het zoals Anass elke dag laat zien op het trainingsveld, schroom ik ook niet om een ander eens de kans te geven.''

Keeperswissel

Bij de thuisploeg zal het doel niet worden verdedigd door Dennis Telgenkamp, maar door Bram Castro. Volgens trainer John Stegeman heeft Heracles nu meer aan de ervaring van Castro.

''Natuurlijk is dat niet prettig voor Dennis. Het is zijn eerste jaar op het hoogste niveau en het is niet altijd top geweest. Dennis is teleurgesteld, maar hij heeft de draad weer goed opgepakt.''

Mike te Wierik en Oussama Tannane moeten het duel helemaal aan zich voorbij laten gaan. Te Wierik heeft last van een lies en buikwand, terwijl Tannane disciplinair is geschorst.

Feyenoord bezet na 22 speelrondes de derde plaats in de eredivisie, Heracles staat zestiende.

Overzicht: Programma en feiten van de komende eredivisieronde

NUwerk

Tip de redactie